torstai 16. helmikuuta 2017

Radioaalloilla

Tämä päivä monien muiden rinnalla muistutti minua jälleen kohtaamisen merkityksestä ja sen monista tasoista.

Jokaisesta kohtaamisesta tulee lahja kun malttaa ja jaksaa pysähtyä. Alkuvuodesta sain monta lahjaa, kun pääsin kirjan julkaisemisen myötä haastateltavaksi usean tahon toimesta. Osa päätyi sanomalehtien sivuille, osa televisioon, osa radion eri taajuuksille.

Sydämessä oli ja on syvä kiitollisuus. Onhan sen nyt ainutlaatuista saada puhua itselleen tärkeistä asioista ääneen toisen ihmisen kuullen - ja tulla kuulluksi!

Kohtaaminen on joka kerta erilainen ja uusi. Tutun ihmisen kanssa ehtii halutessaan aistia monia asioita. Tutun ihmisen kanssa voi valita, että tuudittautuu sallien yhteiseen tilaan, jossa kaikki on ok. Sekin, ettei ole koko ajan niin skarppina. Vieraamman ihmisen kanssa läsnäolo terävöityy toisella tavalla automaattisesti. Se on kuin radiokanavan säätämistä kohdilleen: missä kohdassa yhteys on moitteettomin...

Se, että kohtaa erilaisia asioita, kirkastaa itselle sitä, mikä on milloinkin tärkeää. Oppii huomaamaan, kenen seurassa keho rentoutuu ja missä tilanteissa se jännittyy. Sitten voi kokeilla, mitä tapahtuu jos toimiikin joskus toisin. Voi kokeilla, millaiseksi vuorovaikutus muotoutuu kun niin sanotusti päästää irti ja menee vain hetken kerrallaan.

Kohtaa ja tulee kohdatuksi luottaen siihen, että jonain päivänä kaikki "irtopalaset" löytävät paikkansa oman elämän suuressa kertomuksessa.

Hyväksyy sen, että jotkut palaset ovat olleetkin osa sen toisen ihmisen elämän tarinaa. ❤

😌😌😌

Yhden (tänään julkaistun) radiohaastattelun voi halutessaan kuunnella alla olevan linkin kautta:
Radiohaastattelu YLE Suomessa 16.2.2017

(Itselle yksi niistä haastatteluista, joista jäi lämmin ja rauhallinen olo kotiin vietäväksi. Kiitos haastattelun tehneelle Mira Stenströmille.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti